top of page
  • Kareena Haukka

Terveys on dataa ja tarinoita

Updated: May 27

đŸŒ»Neurofeedback: Opeta Aivosi Toimimaan TehokkaamminđŸ€Ż


Neurofeedback on kuin kuntosali aivoillesi. Se auttaa sinua ymmÀrtÀmÀÀn ja ohjaamaan omaa aivotoimintaasi, mikÀ voi tehdÀ elÀmÀstÀ vÀhÀn helpompaa, jos kamppailevat esim. keskittymisvaikeuksien, mielialan tai stressin kanssa.


đŸŒ»Miten se toimii arkielĂ€mĂ€ssĂ€?


Kuvittele, ettÀ voit nÀhdÀ mobiiliruudultasi, miten aivosi työskentelevÀt ja opetella sitten sÀÀtÀmÀÀn niiden toimintaa. Neurofeedbackia kÀytetÀÀn auttamaan ihmisiÀ, joilla on vaikeuksia, kuten tarkkaavaisuushÀiriöt, ahdistus, masennus, Adhd tai Ptsd. Harjoittelun avulla he oppivat hallitsemaan aivojensa toimintaa paremmin, mikÀ voi auttaa heitÀ tuntemaan olonsa rauhallisemmaksi ja keskittyneemmÀksi.


đŸŒ»MitĂ€ hyötyĂ€ siitĂ€ on pitkĂ€llĂ€ aikavĂ€lillĂ€?


Kun jatkat neurofeedback-harjoituksia sÀÀnnöllisesti, aivosi alkavat tottua toimimaan tehokkaammin. Ajattele sitÀ niin, ettÀ aivosi oppivat uusia niksejÀ, jotka voivat auttaa sinua elÀmÀssÀsi pÀivittÀin. TÀmÀ voi tarkoittaa sitÀ, ettÀ saatat tuntea olosi energisemmÀksi, pystyt keskittymÀÀn paremmin tai hallitsemaan stressiÀ tehokkaammin.


Neurofeedback on kuin opettaisi aivoille uusia temppuja, jotka voivat auttaa niitÀ toimimaan paremmin jokapÀivÀisessÀ elÀmÀssÀ. TÀmÀ menetelmÀ on kuin antaisi aivoillesi henkilökohtaisen valmentajan, ja monet ovatkin löytÀneet siitÀ apua arkeensa.


☀PitkĂ€aikaisvaikutukset


Neurofeedback-harjoittelun jatkuvuus voi vakiinnuttaa aivotoiminnan muutoksia. PitkÀllÀ tÀhtÀimellÀ tÀmÀ voi johtaa kestÀviin parannuksiin niin kÀyttÀytymisessÀ kuin kognitiivisissa toiminnoissakin.


12 views0 comments

Comments


bottom of page